Το Σωματείο

Η Εκπαιδευτική Εταιρεία για την Νευροανάπτυξη με διακριτικό τίτλο  ‘ΜΟΝΟROΔΙ’ είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με Αρ. Μητρ. 31610/2017 & Αρ. Διατ. Αναγν.: 28/2016. Έδρα του συλλόγου μας είναι η Αθήνα και δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα. Το Σωματείο μας δέχεται δωρεές με στόχο την στήριξη παιδιών - οικογενειών και την ανάπτυξη ερευνητικού αντικειμένου στη χώρα μας. Πιστεύουμε πως κάθε ευρώ προς την έρευνα θα αναβαθμίσει τη ποιότητα υπηρεσιών στη χώρα μας.

Το ‘ΜΟΝΟROΔΙ’ στεγάζεται στην Καλλιθέα σε γραφεία εμβαδού 600τμ, διαθέτει χώρους υποδοχής, γραφεία, αίθουσες παρεμβάσεων, εκπαιδευτικό κέντρο, χώρους συνάθροισης Διεπιστημονικής ομάδας, κ.λ.π , είναι στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες, ειδικούς διαφόρων συναφών ειδικοτήτων πού εξειδικεύονται με τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές.

Η Διεπιστημονική Ομάδα μας στοχεύει στο να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του κάθε παιδιού στην καθημερινότητα. Η δομή του κέντρου μας, δίνει τη δυνατότητα στους θεραπευτές και στα παιδιά να δουλέψουν χέρι-χέρι με όλη την οικογένεια και να εφαρμόζουν μεθόδους πέρα από τις κλασικές ατομικές συνεδρίες. Το Μονορόδι έχει ανοιχτές πόρτες για την οργανωμένη παρουσία των γονέων στο πρόγραμμα του παιδιού τους και στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων για το παιδί τους.

Η Διεπιστημονική Ομάδα αποτελείται από τους θεραπευτές, τους κύριους θεραπευτές, τους επόπτες, και τρεις υπευθύνους: τον επιστημονικό, τον κλινικό και τον οργανωτικό υπεύθυνο. Ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας είναι η αέναη κατάρτισή μας, η παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε παιδιού, η τεκμηρίωση και ο από κοινού σχεδιασμός των προγραμμάτων μας σε μικτές συνεδρίες από όλες τις ειδικότητες.